بنابر گزارشها، در جریان حمله هوایی به یک بازداشتگاه مهاجران در نزدیکی طرابلس، پایتخت لیبی، دست کم ۴۰ نفر کشته و ۸۰ نفر زخمی شدهاند.
دولت مرکزی لیبی این حمله را به نیروهای خلیفه حفتر نسبت داده اما او چنین اتهامی را رد کرده است. اغلب کشتهشدگان مهاجران آفریقایی بودهاند.
در چند سال اخیر لیبی یکی از مسیرهای اصلی مهاجرت از آفریقا به اروپا بوده است.
این کشور که از زمان سرنگونی سرهنگ قذافی در سال ۲۰۱۱ و کشته شدن او روی ثبات به خود ندیده به بهشتی برای قاچاقچیان انسان بدل شده که مهاجران آفریقایی را با وعده رساندن به اروپا سرکیسه میکنند.
اسامه علی، سخنگوی اورژانس لیبی به خبرگزاری فرانسه گفته ۱۲۰ نفر در این بازداشتگاه (واقع در منطقه تجورا) نگهداری میشدند که همگی بر اثر حمله هوایی مستقیم آسیب دیدهاند.
آمار کشتهشدگان هنوز قطعی نیست و گفته شده با ادامه جستجوها در میان خرابهها ممکن است تعداد جان باختگان از ۴۰ نفر بیشتر شود.
فیاض السیرا، نخستوزیر دولت مرکزی لیبی که از سوی سازمان ملل متحد هم به رسمیت شناخته میشود روز چهارشنبه (۱۲ تیر) گفته نیروهای ارتش ملی خودخوانده لیبی که تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر برای تصرف پایتخت با سربازان دولت مرکزی میجنگند، مسئول این حمله هوایی هستند.
ژنرال حفتر روز دوشنبه (۱۰ تیر) اعلام کرده بود که حملات هوایی به اهدافی در طرابلس در پیش است تا به گفته او وضعیت از "نبرد فرسایشی" خارج شود.
با وجود این، سخنگوی ارتش ملی لیبی، مسئولیت این حمله هوایی را بر عهده نگرفته است.
هزاران مهاجر در ارودگاههای لیبی تحت بازداشتند و اکثر آنها هم در نزدیکی خطوط مقدم جنگ داخلی این کشور واقع شدهاند.
وضعیت نابسامان این اردوگاهها بارها مورد اعتراض نهادهای حقوق بشری قرارگرفته است و اتحادیه اروپا اخیرا با هدف متوقف کردن جریان حرکت مهاجران همکاریهایی با گارد ساحلی لیبی ترتیب داده است.